Франциск до карабінерів: ваше покликання - це служіння
  • Птн, 06/06/2014 - 21:38

Святіший Отець направив вітання з нагоди 200-річчя з моменту заснування Корпусу карабінерів - одного з підрозділів італійської жандармерії.

6 червня 2014 року  на площі св. Петра відбулася урочиста Євхаристія з цього приводу, яку очолив архиєпископ Санта Марчана, військовий ординарій в Італії. У літургії взяли участь кілька десятків тисяч карабінерів разом із членами своїх родин і близькими. Після Служби Божої  на ватиканську площу вийшов  Папа, який звернувся до присутніх із зверненням.

Він нагадав, що 200-річна історія карабінерів близько пов'язана з історією Італії. "Між карабінерами і народом існує зв'язок, заснований на солідарності, довірі та взаємній відданості загальному благу", - сказав Папа.

Підрозділи карабінерів присутні на території всієї країни, навіть у найвіддаленіших і периферійних місцях, і ця присутність закликає їх "бути близько до проблем людей, особливо найслабших і обтяжених". "Ваше покликання - це служіння", - підкреслив Понтифік.

Це служіння,  згідно з Франциском, полягає в турботі про людей через захист прав особистості та суспільства. "Турбота про громадський порядок і безпеку людей стає все більш і більш актуальною в динамічному суспільстві", - підкреслив Папа. Він зазначив, що діяльність карабінерів вимагає відкритості, терпимості, жертовності та відповідальності. Як приклад Франциск згадав неаполітанського карабінера, Слугу Божого Сальва Д'Аквіста, який в 23-річному віці добровільно пожертвував своїм життям заради порятунку кількох десятків невинних людей від рук нацистів. "Дотримуючись цієї давньої традиції, продовжуйте ваше служіння з миром і щедрістю, засвідчуючи ідеали, які надихають вас і ваші родини, які завжди поруч з вами", - побажав Папа Франциск.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va