Франція: черговий напад джихадистів – убито вчителя
  • Птн, 13/10/2023 - 16:52

У “культурно збагаченій” Франції злочини мігрантів і криваві напади джихадистів є сумною повсякденною реальністю суспільства. Із-над Сени доходять звістки про чергову трагедію. У п'ятницю, 13 жовтня, на півночі країни ісламський фанатик увірвався до ліцею і забрав життя вчителя та поранив кількох невинних людей.

У школі Gambetta в Аррасі, на півночі Франції, у п'ятницю близько 11 години озброєний ножем чоловік убив учителя, перерізавши йому горло та поранивши кількох людей на очах близько сотні учнів. Ще один із викладачів і охоронець отримали важкі поранення. Під час нападу зловмисник вигукував “Аллаху Акбар”. За інформацією джерел у поліції, вбивця родом із Чечні.

Дев’ятнадцятирічного зловмисника поліція затримала і наразі допитує, як і його брата, якого затримали біля іншої школи.

Французька поліція заявила, що чоловік, який здійснив напад на середню школу, був відомий службам безпеки через свою причетність до радикального ісламу.

Президент Еммануель Макрон і міністр освіти Габріель Атталь вирушають на місце нападу. Усі школи в Аррасі були закриті через ризик атак, пов'язаних із війною між палестинським ХАМАСом та Ізраїлем. Влада організувала “психологічний супровід” учнів і викладачів.

ЗМІ згадують про вбивство вчителя Семюеля Паті три роки тому. Працівник школи був убитий ісламським терористом після того, як підняв питання про карикатури на Мухаммеда під час уроку. Зловмисник відрубав чоловікові голову

 

За: pch24.pl та express.co.uk.