Франція: ісламіст хотів скоїти різанину у церкві
  • Птн, 24/07/2020 - 11:49

Іслам щораз більше загрожує французьким католикам. Його послідовники щораз частіше беруть участь у фізичних нападах на визнавців Христа. Нещодавно ісламіст хотів вбити віруючих, що зібралися на ранковій Літургії в церкві в Ле-Блан-Меній (Сена-Сен-Дені).

Випадок описаний у щоденній газеті «Le Parisien». За цими даними, у неділю після 7.00 ранку, працівник однієї з дискотек побачив чоловіка, озброєного шаблею та гвинтівкою, що підходив до церкви, викрикуючи «Аллах акбар». Не вагаючись, він сів у машину і наїхав на ісламіста, а потім знешкодив його. Вірні церкви та служба безпеки стверджують, що він «врятував їх від різанини».

Прокурор підтвердив, що нападник мав шаблю та напівавтоматичну гвинтівку, яка була заряджена. Під час обшуку в його помешканні у Вільмомблі знайшли ще два кулемети.

32-річного нападника заарештували за «навмисне насильство із застосуванням  зброї, погрози зброєю, носіння та транспортування зброї». Однак справу не передали в антитерористичну прокуратуру. На думку представників правосуддя, той факт, що зловмисник кричав «Аллах акбар», нічого не доводить, бо ісламіст... не має кримінального минулого і досі не був небезпечним».