Гендерна ідеологія суперечить розуму,- американські єпископи
  • Срд, 18/10/2023 - 12:03

Ніхто не народився «у невідповідному тілі». Наша ідентичність не є чимось, що ми самі собі придумаємо чи створимо. Твоєю найбільш фундаментальною ідентичністю є ідентичність улюбленої Божої дитини. Гендерна ідеологія, що заперечує відмінність між чоловіком і жінкою, суперечить розуму, науці та християнському погляду на людську особу,- пишуть двоє американських єпископів.

Архиєпископ Сальваторе Корділеоне з Сан-Франциско та єпископ Майкл Барбер з Оукленду опублікували лист, в якому вказують на помилки гендерної ідеології і застерігають не піддаватись т.зв. операціям зі зміни статі, пише pch24.pl.

«Вплив гендерної ідеології широко поширився у сучасному суспільстві. В результаті багато вірних ставлять запитання стосовно складних і делікатних тем статі, сексуальної ідентичності та природи людської особи»,- написали єпископи.

«Папа Франциск назвав гендерну ідеологію «однією із найбільш небезпечних ідеологічних колонізацій». Під «ідеологічною колонізацією» Папа Франциск розуміє потужний культурний вплив, що з’являється у різного роду медія. […] Гендерна ідеологія заперечує певні фундаментальні аспекти людського існування, такі як статева відмінність між чоловіком і жінкою, взаємна комплементарність чоловіка і жінки, а також основоположна єдність тіла і душі в людській особі. Гендерна ідеологія у багатьох важливих аспектах радикально суперечить здоровому розумінню людської природи, призводячи до таких шляхів культурного впливу, особливо через освіту і законодавство, які пропагують концепцію особистісної ідентичності, що залишається на вибір для особи і які суперечать антропологічним підставам сім’ї як такої, що опирається на біологічній відмінності між чоловіком і жінкою. Тому вона суперечить розуму, науці і християнському погляду на людську особу»,- зазначають вони.

«Впродовж усієї своєї історії Католицька Церква противилась поняттю дуалізму, відповідно до якого тіло і душа є відокремленими, незінтегрованими буттями. Тіло є інтегральним і незамінним аспектом того, що означає бути людською особою. Тіло і душа виникають разом, в індивідуальній людській істоті у момент зачаття. Від початку свого існування людська особа має тіло, яке має статеві особливості – чоловічі або жіночі. «Бути чоловіком» чи «бути жінкою» є реальністю, яка є добра і її хоче Бог. «У зв’язку із цим ніколи не можна сказати, що хтось перебуває у «невідповідному» тілі»,- йдеться у листі.

«Багато вірних католиків висловлюють солідарність із особами, які потерпають через статеву дисфорію, несправедливу дискримінацію чи інші питання, пов’язані із статевою ідентичністю і щиро прагнуть в любові відповісти своїм сестрам і братам. Церква покликана чинити те, що робив Ісус, щоб в дусі солідарності супроводжувати маргіналізованих і потерпаючих осіб, водночас підтверджуючи красу і правду Божого створіння. […] Співчуття, яке водночас не охоплює істину та любов, є погано скероване»,- додали єрархи.

Звертаючись до осіб із статевою дисфорією, єрархи вказали: «Наша ідентичність не є чимось, що ми самі собі придумуємо чи створюємо. Твоєю найбільш фундаментальною ідентичністю є ідентичність улюбленої Божої дитини. Зауваж, що прагнення зрозуміти те, ким ти є, є прагненням пізнати себе як створеного, знаного і любимого Богом».