Господа Ісуса Христа проголосили Царем Польщі
  • Нед, 20/11/2016 - 10:49

Ювілейний Акт Проголошення Ісуса Христа як Царя і Господа Польщі відбувся у суботу 19 листопада, в Санктуарії Божого Милосердя.

Голова Урочистої Святої Меси кардинал Станіслав Дзівіш закликав не боятися цього акту, тому що "Ісус Христос нічого не забирає, а навпаки все дає." Натомість у своїй проповіді єпископ Анджей Чая підкреслив, що «нашим завданням не є проголошувати Христа Царем, але визнати Його царювання і підкоритися Його закону, Його волі, і спасенному господству, присвятивши Йому свою Батьківщину, народ, себе і свої родини".

Урочисту Євхаристію співслужили члени польського єпископату. У храмі зібралися представники чоловічих і жіночих монаших згромаджень, представники влади на чолі з президентом Польщі Анджеєм Дудой, та миряни з різних дієцезій, які зібралися у великій кількості навколо храму.. На церемонії були присутні біля 80 тисяч вірян.

Натомість, як передає польська газета Wiadomości, центральні польські телеканали призупинили всі трансляції, щоби надати ефір зведенню на трон Ісуса Христа»

Зведення Господа Ісуса Царем Польщі відбувалися вже кілька разів, зокрема у 1997 році, та у 2000 році. Цьогорічна акція є унікальною, адже вона схвалена президентом країни.