Християни в Іраку допомагають сирійським біженцям, яких вже 154 тис.
  • Чтв, 22/08/2013 - 18:36

Згідно з даними агентства ООН у справах біженців (УВКБ), все більше людей втікають з Сирії в регіон Курдистан (Північний Ірак). Агентство в Женеві повідомило, що вже близько 30 тис. осіб перетнули річковий кордон Тигра. Тільки в понеділок 4,8 тис. осіб перейшли через кордон при Sahela, яка розташована 120 км від північно-західного міста Мосул.

Поряд з міжнародними організаціями взаємодопомоги, біженцям допомагають, насамперед, християни Іраку. Це підтвердив президент організації Caritas в Іраку і халдейський допоміжний єпископ Багдада Шлемон Вардуні (Shlemon Warduni). В даний час в Іраку знаходяться 154 тис. біженців з Сирії.

«Християни в Іраку допомагають цим біженцям, чим можуть. Але це нелегко, тому що самі жителі Іраку перебувають у важкому становищі. Незвичайна ситуація, що склалася в районі веде до того, що сирійці приходять до нас, незважаючи на те, що сам Ірак має багато труднощів. Не потрібно забувати, що кілька років тому все було якраз навпаки», - зазначив єпископ Шлемон Вардуні.

Дитячий фонд ЮНІСЕФ повідомив, що для сирійських дітей, які втекли в Ірак, буде виділено більше 60 тис. літрів питної води та продуктів харчування. «Говорячи про біженців, маються на увазі, перш за все, сім'ї», - заявив єпископ.

«Я особисто разом з Патріархом Луїсом I Сако відвідав північ країни, щоб отримати більш ясну картину того, що відбувається. Ми відвідали близько 30 сімей, яких іракські християни поселили у себе. На півночі Іраку знаходяться два табори для біженців, і курдський уряд намагається зробити все якнайкраще», - повідомив єпископ Багдада Шлемон Вардуні.

За матеріалами www.sedmitza.ru