Християни в сирійському Алеппо відчувають себе забутими і зрадженими Заходом, заявив вірменський католицький архиєпископ
  • Срд, 11/02/2015 - 09:55

За словами сирійського архиєпископа, люди відчувають себе забутими, покинутими і зрадженими Заходом, передає 9 лютого CWN.

Архиєпископ Бутрос Мараяті, який очолює вірменську католицьку громаду в Алеппо, повідомив, що християнам, які залишилися в цьому сирійському місті, не вистачає води, тепла, електрики, пального та медичної допомоги. Дві третини вірменських католиків, які проживали в місті, покинули його в пошуках безпечного життя в інших місцях, а ті, що залишилися, з песимізмом дивляться в майбутнє, розповів католицький прелат під час візиту до Риму.

Деяку надію тим, що залишилися в Алеппо, вселяє активна взаємодопомога серед мешканців міста, зазначив архиєпископ Мараяті. «Все, що робиться, робиться православними, католиками і протестантами, а також поміркованими мусульманами. Все, що зараз відбувається - щонайменше, якщо говорити про ту частину, яка ще тут - це взаємодія, співпраця, екуменічна і міжрелігійна солідарність», - підкреслив католицький архиєпископ.