Християнські церкви в Індії відчувають небачений наплив вірних
  • Чтв, 10/11/2016 - 20:07

Християнські церкви в Індії відчувають небачений наплив вірних, причому це явище тим більш дивне, що відбувається на тлі зростання переслідувань християн в цій країні, де переважає індуїстська віра, повідомляє сайт Christiantoday.

Це явище можна простежити на прикладі сільськогосподарської громади в Раджастані, найбільшому штаті Індії, де спостерігається значне зростання чисельності християн. В одній з місцевих церков числиться близько 2 тисяч парафіян, які відвідують недільні Служби. Багатьом сім'ям доводиться ходити до церкви в різні години, щоб хоч хтось залишався вдома для догляду за худобою і птицею. Але в цілому парафіяни християнських церков в Індії є вихідці з усіх верств суспільства. На сьогоднішній день в Індії, за даними останніх досліджень, налічується від 25 до 60 мільйонів християн, які в більшості своїй належать до католицьких церков, і приблизно 1 мільярд послідовників індуїстської релігії.

Храм Калварі в південноіндійському місті Хайдарабаді - це гігантський собор, найбільший в країні, який може прийняти одночасно 35 тисяч віруючих, причому в ньому проходить п'ять недільних Служб поспіль, і під час кожної з них храм буквально переповнений людьми

Чисельність новонавернених християн продовжує швидко рости, незважаючи на часті випадки злочинів проти них. Наприклад, в серпні цього року вийшов звіт Євангелічного братства Індії, в якому повідомляється про 134 випадки насильства, скоєних по відношенню до християн за перші шість місяців 2016 року. Якщо порівняти цю піврічну цифру з річними даними за 2014 рік (147 випадків) і 2015 рік (177 випадків), то очевидно, що напади на християн майже подвоїлися. Автори звіту вважають, що сплеск злочинів проти християн в країні викликаний «зловісною атмосферою загальної безкарності», яка створилася в країні при потуранні або навіть прихованому заохоченні з боку місцевої влади при нинішньому уряді прем'єр-міністра Нарендри Моді. При цьому Індія займає на даний момент 17 місце в списку країн, де християни піддаються найбільш жорстоким переслідуванням, за даними соціологічної служби Open Doors, яка характеризує нинішній рівень переслідувань як «серйозний» і відзначає зростаючу безкарність екстремістів в країні.

Проте, керівників християнських церков в Індії зараз більше турбує інша проблема: церковна система вже не встигає навчати нових віровчителів, і їй просто не вистачає священиків для нових парафій в умовах бурхливого зростання церковного будівництва в країні.