«Христос вчора, сьогодні та вічно лишається Бого-людиною. Христос не змінився. Єдиними хто змінився були апостоли», – владика Тарас у с. Малехові
  • Втр, 21/08/2018 - 10:02

19 серпня 2018 року, в день Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, владика Тарас очолив Божественну Літургію у храмі Покрова Пресвятої Богородиці с. Малехів. Зазначимо, що цього дня о. Степан Попко, парох вище згаданої парафії, відзначав своє 25-ліття священичого служіння для вірних цієї парафії.

 

 

 

 

 

«Христос вчора, сьогодні та вічно лишається Бого-людиною. Христос не змінився. Єдиними хто змінився були апостоли», – сказав владика Тарас, звертаючись до усіх присутніх у своїй проповіді з нагоди свята Преображення, підкреслюючи те, що Христос є Месією – істинним Богом. Продовжуючи, єпископ зазначив, що «Господь прагне повернути людині її велич, через жертву свого Єдинородного Сина знищити людську гординю, та огорнути людину у Христі своєю любов’ю».

Проводячи паралель між подією Преображення та розп’яттям Ісуса, проповідник робить висновок, що «справжнє життя є укрите у смерті і воскресінні Ісуа, який прагне поєднати нас у таїнственний спосіб з Богом. А людство побачить своїми очима Преображення лише тоді, коли своєю послушністю дозволить Богові звільнити себе від духовної сліпоти та гріха безбожності».

«Через Христа преображається, оновлюється, просвічується, відроджується не лише людина, але і вся земля, небо і Всесвіт», – мовив Архиєрей, вказуючи на необхідність нового спілкування та стосунків з Богом на основі Божих заповідей, послушності волі Отця, беручи за приклад самого Ісуса та щоб відкрити для себе найбільшу тайну – пізнати, якими ми є в Божих очах.

Після Літургії Єпарх Стрийський подякував о. Степану за його 25-ти річне ревне служіння на цій парафії, що він своїм свідченням і життям провадить вірних до Царства Небесного.