Єпископ Мухіч: жертвую свої страждання за відродження євхаристійної набожності в дієцезії
  • Втр, 20/02/2024 - 19:10

У липні 2023 року у ординарія дієцезії Рапід-Сіті в США Пітера Мухіча діагностували рак стравоходу та лімфатичної системи. Свої страждання через важку хворобу він пожертвував в намірі дієцезії.

Після діагностики та курсу лікування, виявилося, що організм єпископа Мухіча дуже ослаблений. Ділячись своїми переживаннями хвороби, він написав: «Я жертвую випробування цієї хвороби для глибокого і плідного відродження євхаристійної набожності в нашій дієцезії. У ці дні хвороби та невизначеності я постійно відчував присутність Господа. Бог добрий і у зв’язку з цим періодом хвороби дасть багато благодатей, якщо ми відкриємось, щоби їх отримати».

14 лютого єпископ написав листа, у якому повідомив, що всілякі можливості для його лікування були використані. Тепер за рекомендацію лікарів він мав переїхати до хоспісу. «Я зробив ще один крок у моїй боротьбі з раком. Незважаючи на всі зусилля моєї медичної команди, всі можливості лікування були вичерпані, і більше нічого не можна зробити, що би не завдало ще більшої шкоди моєму організму», – йдеться у листі, який опулікувала сторінка дієцезії.

У суботу, 17 лютого, 62-х річний єпископ Пітер Мухіч, який мав 4 роки єпископства та 35 років священства, перейшов до Дому Отця.

Вічне спочивання дай померлому, Господи! А світло віковічне нехай йому світить! Хай спочиває у мирі вічному!