Єпископ Стрікленд: будьте готові боронити віру, навіть ціною мучеництва
  • Срд, 21/06/2023 - 12:47

Єпископ Джозеф Стрікленд із Тайлера, штат Техас, закликав католиків “проголошувати послання Ісуса Христа світові” і бути “готовими померти” за свою віру в часи нових переслідувань. Він узяв участь у публічній молитві надолуження за “вечірку” гомоактивістів, які відверто глузують із католицьких цінностей.

Як ми раніше повідомляли, у п'ятницю на стадіоні популярної бейсбольної команди Los Angeles Dodgers відбувся ЛГБТ+ захід «Ніч Гордості». Його очолила група тренсгендерів “Sisters of Perpetual Indulgence” (“Сестри вічної насолоди”. Слово “Indulgence” в англійські мові має кілька значень, переважно означає “насолода”, але в церковному контексті означає “відпуст” – пер.), учасниці якої вдягаються в костюми, що нагадують одяг католицьких жіночих релігійних конгрегацій. Своїми гомосексуальними збоченнями вони знущаються над Католицькою Церквою та черницями, зневажають Євхаристію та Святу Літургію.

Біля стадіону понад 5 тисяч вірних протестували проти антикатолицького богохульства. Зібрання очолив єпископ Джозеф Стрікленд із єпархії Тайлер, Техас. У сильній промові він наголосив на необхідності свідчення та заохотив до відкритого захисту віри в публічному просторі.

“Брати і сестри, ми не повинні соромитися нашої віри”, — наголосив він, закликаючи католиків “бути достатньо сильними, щоб говорити в ім'я того, у що вірять”. Єпископ пригадав приклад ранньохристиянських мучеників, таких як св. Ігнатій Антіохійський, що “був готовий померти мученицькою смертю за Ісуса Христа, як і більшість апостолів”.

“Я часто кажу, що в ХХІ-му столітті ми повинні бути християнами першого століття”, – сказав єпископ.

«Вірогідно, більшість із нас не будуть покликані пролити кров, але якщо вже так станеться, то ми маємо бути готові, як мученики”, – додав він. І наголосив, що нині ми особливо покликані “переживати мучеництво”, тобто “мусимо жити як ті, хто готовий померти за кров, яка була пролита за всіх нас”.

Єпископ Стрікленд також наголосив на необхідності проголошувати Христа всьому світові. “Ісус – Спаситель світу, а не лише невеликої групи віруючих”, — сказав він. “Кожного із нас тут, кожну людина в цьому прекрасному місті, кожного, хто збирається на цьому стадіоні, кожного любить Бог. І ми маємо бути достатньо сміливими, щоб говорити цю правду – не відступаючи, не сидячи на місці”, – закликав він.

“Євангеліє чітко говорить, що дуже часто люди відходили, коли чули (…) правду про Месію, Сина Божого, Який прийшов, аби оселитися серед нас. Ми повинні прийняти модель, яку пропонує нам Ісус Христос: із любов’ю, чітко ділитися правдою”, – наполягав він. “Ми знаємо, що Ісус – обличчя правди. Він утіловлена Істина. Світ повинен знати Його!” – додав єпископ.

За матеріалами pch24.pl.