Єпископ з Гаїті пропонує себе в обмін на викрадених монахинь
  • Срд, 24/01/2024 - 11:01

«Візьміть мене і звільніть викрадених монахинь», – із таким закликом до викрадачів звернувся єпископ Гаїті П’єр-Андре Дюма. Він зазначив, що викрадення шістьох монахинь, які роками віддавали своє життя служінню найбіднішим і найбільш потребуючим, є жестом, який зустрінеться з Божим судом.

Єпископ розповідає, що хоча з моменту викрадення минуло вже кілька днів, про долю викрадених сестер нічого не відомо. Ймовірно, що одна з численних банд, які поневолюють цей карибський острів, зажадала за їх звільнення непомірну суму в 3 мільйони доларів США.

«Новини, які доходять до нас, підтверджують, що сестри ще живі. Я готовий зайняти їх місце», – сказав він. З таким же наміром звернувся ще один священник, який працює серед найбідніших у столичних нетрях. Ці жінки віддано служать найбіднішим. Їх викрадення є чимось нелюдським, – каже єпископ Дюма. – Ми дякуємо Папі Франциску за те, що він заступився за викрадених і закликав до побудови соціальної злагоди в країні, яка одному Богу відомо, як нам потрібна. В країні панує масова бідність, а інститути держави практично відсутні. Ефективно діють лише озброєні банди, в руках яких знаходиться 80 відсотків Порт-о-Пренса. Гаїтяни очікують, що влада нарешті візьме на себе відповідальність за країну і за їхнє краще майбутнє».

Нагадуємо, 19 січня 2024 року, шість черниць зі Згромадження Сестер Святої Анни, були викрадені, коли вони їхали в автобусі до університету в столиці Порт-о-Пренс. Озброєні люди зупинили автобус та, крім сестер, взяли у заручники водія і всіх пасажирів, а транспортний засіб відвезли в невідомому напрямку. Викрадення сталося в центрі столиці серед білого дня.