Єпископат Польщі: 7 липня буде підписана заява, що стане кроком на шляху до польсько-українського примирення
  • Чтв, 15/06/2023 - 15:39

У 80-ту річницю «Волинської різні» 7 липня у Варшаві буде підписано спільну заяву Глави єпископату Польщі Арх. Станіслава Ґондецького та Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Ця заява стане кроком на шляху польсько-українського примирення – повідомили після пленарного засідання польські єпископи.

У комюніке після засідання польські єпископи запевнили «у молитві за Україну, яка протистоїть російській агресії», закликаючи «до якомога швидшого та справедливого завершення цього драматичного конфлікту».

«У цьому дусі 17 червня цього року у всіх парафіях буде відмовлено «Акт доручення України і Росії Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії»», - йдеться в комюніке.

У зв’язку із 80-ою річницею «трагічних подій на Волині» єпископи запевнили у молитві у намірі убитих та у глибокій повазі до болю родин усіх жертв цієї різні.

Єрархи додали, що черговим «кроком на шляху польсько-українського примирення» буде спільна заява Глави католицького єпископату Польщі та Блаженнішого Святослава, підписання якої заплановано на 7 липня у Варшаві.

Єпископи уточнили, що «пробачити не означає забути, але є необхідною умовою у процесі примирення, яке можна побудувати лише на фундаменті любові і істини», інформує wiara.pl.