Єпископи Халдейській католицької Церкви закликали міжнародне співтовариство «звільнити окуповані території» від «Ісламської держави»
  • Срд, 11/02/2015 - 09:47

Єпископи Халдейській католицької Церкви закликали міжнародне співтовариство «звільнити окуповані території» від «Ісламської держави», повідомляє 9 лютого CWN.

Під час засідання в Багдаді Синод Халдейської Церкви звернувся із закликом до уряду Іраку і Курдистану забезпечити підтримку сім'ям біженців. Прелати закликали світових лідерів зупинити наступ «Ісламської держави» і «вжити необхідних заходів для захисту християн і інших іракців, щоб всі вони повернулися в свої будинки і жили в безпеці й з гідністю».

Єпископи також спробували припинити суперечки, що виникли з приводу Халдейської єпархії Святого Петра в Каліфорнії щодо деяких священиків і монахів, які зараз служать там, покинувши Ірак без формального дозволу з боку свого керівництва. Синод закликав халдейську громаду Каліфорнії «дотримуватися основ своєї віри, залишатися вірними Халдейській Церкві і надавати першорядне значення мудрості та любові».