Індія: уряд заблокував сестрам Матері Терези можливість допомоги з-за кордону
  • Срд, 29/12/2021 - 12:59

Уряд Індії заборонив сестрам Матері Терези отримувати кошти з-за кордону, стверджуючи, що вони не дотримуються місцевого законодавства. У понеділок, 27 грудня, Міністерство Внутрішніх Справ оприлюднило заяву, що прохання “Місіонерок милосердя” про продовження ліцензії, яка дозволяє їм отримувати кошти з-за кордону, було відхилене на Різдво.

У міністерстві заявили, що наткнулося на “несприятливі сигнали” під час розгляду заяви про поновлення ліцензії. Далі цю тему не розвинули.

Неприємності сестер Матері Терези з’являються після серії нападів на християн у деяких частинах Індії з боку правих індуїстських груп, які звинувачують душпастирів і Церкви у примусовому наверненні. Цьогоріч згідно зі звітом Євангельського товариства Індії там було зареєстровано майже 40 випадків погроз чи насильства щодо християн.

Місіонерки Милосердя у своїй заяві підтвердили, що уряд не заморозив їхні рахунки, але додали, що їхнє прохання поновити ліцензію на отримання допомоги з-за кордону не було схвалене.

“Тому... ми попросили наші осередки не використовувати жодних рахунків (іноземних внесків) доти, доки справа не буде вирішена”, — сказали вони.

На початку цього місяця у західному штаті Гуджарат Місіонерок Милосердя звинуватили у тому, що дівчат у їхніх притулках змушували читати Біблію та промовляти християнські молитви. Вони спростували ці звинувачення. З 1950 року вони провадять сотні притулків, які піклуються про деяких із найбільш нужденних людей у світі, яких Мати Тереза назвала “найбіднішими з бідних”.