Іракські християни здійснили паломництво до Уру халдейського
  • Птн, 29/04/2016 - 13:19

Найчисленніше паломництво за останні роки зробили члени халдо-католицької громади Багдаду: близько 200 осіб відвідали Ур халдейський що на півдні Іраку. За переказами, тут народився праотець Авраам.

У паломництві, яке відбулося 22-23 квітня, взяли участь халдейский єпископ Василь Ялдо, сім священиків і численні миряни.

Паломники несли плакати з символікою Халдейського патріархату і Ювілею милосердя. «Ми сподіваємося стати учасниками воістину великого паломництва в Ур, в якому візьмуть участь тисячі віруючих і яке, Бог дасть, очолить Папа Франциск», - сказав єпископ Василь Ялдо в своєму слові на літургії. Богослужіння відбулося  на місці археологічних розкопок, неподалік від шумерського зіккурата (храмової вежі), під шатром, розкинутим в пам'ять про Авраама.

Під час паломництва багдадські християни також зустрілися зі своїми одновірцями з південної столиці Іраку Басри і їх духовним лідером архиєпископом Хабібом Ан-Науфал, який розповів про життя своєї громади, що складається сьогодні з 250 сімей.