Ірландія б'є «рекорд»: у 2023 році було зроблено понад 10 000 абортів
  • Пон, 04/03/2024 - 13:22
Тисячі жінок піддаються надмірній пропаганді абортів як єдиній можливій відповіді на вагітність - ірландський парламентар

Згідно з останніми даними, у 2023 році в Ірландії було зроблено найбільшу кількість абортів з того часу, як у країні легалізували переривання вагітності, повідомляє Всеукраїнський Собор із посиланням на Evangelical Focus.

Управління охорони здоров'я (HSE) нещодавно оприлюднило дані незалежному парламентарію. Керол Норман повідомила, що з січня по листопад 2023 року лікарі загальної практики висунули вимоги про відшкодування загалом 9218 абортів.

Ця цифра не включає аборти, зроблені в лікарнях, тому загальна кількість абортів в Ірландії минулого року, ймовірно, перевищує 10 000.

Ця цифра зросла більш ніж на 20%, порівняно з 2022 роком, коли в Ірландії зафіксували 8876 абортів.

«Епідемія втрат»

На думку депутата Нолана, наразі триває «епідемія втрат» і «тисячі жінок піддалися надмірній пропаганді абортів як єдиної можливої відповіді на вагітність і недостатнього просування життєствердних альтернатив».

«Я продовжу висвітлювати це питання, щоб жінки та сім’ї отримували повну підтримку наданням комплексних послуг, які суттєво допоможуть їм вибрати інший шлях, окрім аборту», – додала вона.

Різке зростання за останні два роки

Ейліс Малрой, речник ірландської групи захисту життя Pro-Life Campaign, повідомила, що наразі видно тривожну тенденцію, коли річний рівень абортів почав стрімко зростати з 2019 року, «але особливо цей ріст спостерігається останні два роки».

За словами Малрой, «вплив телемедицини, ймовірно, має великий вплив на збільшення кількості абортів».

«Уряд не може й надалі ховати голову в пісок і відмовлятися слухати тих, хто має обґрунтовані та практичні пропозиції щодо того, як знизити стрімке зростання кількості абортів», - підсумувала вона.

Лібералізація законів про аборти

У 2019 році парламент Ірландії легалізував аборти. В країні дозволені аборти протягом терміну до 12 тижнів із триденним періодом на роздуми. Під час пандемії коронавірусу жінкам дозволили приймати пігулки для переривання вагітності вдома.

До цього рішення, закон про переривання вагітності в Ірландії був один із найсуворіших у світі. За аборт жінці загрожувало до 14 років в'язниці. Переривати вагітність було заборонено навіть у разі зґвалтування, інцесту або смертельної патології плода.