Італія: священника намагались отруїти під час літургії
  • Втр, 27/02/2024 - 14:01

О. Феліче Паламара з італійської Кампанії ледь не отруївся під час Святої Літургії 24 лютого. Коли він збирався пити з чаші з Кров’ю Господньою, він відчув дивний запах і, стурбований, перервав літургійні обряди. Виявилося, що в чаші був відбілювач.

Поліція провела розслідування та відправила чашу в лабораторію. Там підтвердили, що рідина в чаші містить відбілювач. За словами лікарів, священник міг би серйозно постраждати, якби випив з чаші, враховуючи той факт, що він страждає від астми та проблем з серцем.

Це вже не перший випадок залякування о. Паламари, пише Crux. Нещодавно йому двічі потрощили припаркований біля парафії автомобіль, а за останні роки йому неодноразово погрожували вбивством.

Нещодавно інший священник о. Франческо Понторієро з однієї з сусідніх парафій знайшов на капоті своєї машини мертвого кота, коли вечеряв у центрі м. Чессаніті.

Обидвоє священників - о. Паламара та о. Понторієро - відомі своєю критикою та протидією організованій злочинності. У регіоні, де вони служать, тривалий час існує дуже сильна напруга, пов'язана з діяльністю злочинців. Місцева влада не в силах впоратися з проблемою.