Кандидат у Президенти США Рон ДеСантіс: «Я не знаю, як можна бути лідером, не маючи віри в Бога»
  • Пон, 18/09/2023 - 15:27

Кандидат у президенти від Республіканської партії Губернатор Флориди Рон ДеСантіс виступив на саміті «Моліться, голосуйте, дійте» у готелі Омні 15 вересня у Вашингтоні, округ Колумбія, де звернувся до учасників саміту «Моліться, голосуйте, дійте» та розповів про свою віру в Бога та як захищатиме релігійну свободу, якщо його оберуть 47-м президентом Сполучених Штатів

«Я не знаю, як можна бути лідером, не маючи віри в Бога, — сказав він. — Коли ви відстоюєте те, що є правильним у наш час, це не буде легко. Ви зіткнетеся з підступними ударами у відповідь, з нападками, із обливанням брудом. І саме віра в Бога дає вам силу протистояти брехні, обману, опонентам».  Про це повідомляє sobor.com.ua з посиланням на christianpost.com.

ДеСантіс назвав свою віру в Бога тим фундаментом, що дав йому «розуміння, що всі образи, усі нісенітниці, які закидають опоненти, зрештою, не мають значення, тому що ви прагнете високої мети».

Він зазначив, що «в цій країні ми справді маємо духовний занепад» і навів практику «примусового закриття церков і заборону людям звершувати свої богослужіння, як вони хочуть» під час карантину через коронавірус, як один із прикладів духовного занепаду, який охопив США. «Вони закрили двері перед віруючими», – пригадав він. 

«Я вважаю, що відродження духу Америки має важливе значення для того, щоб допомогти обернути занепад Америки. І це відродження почнеться в наших релігійних інституціях, на наших робочих місцях, у кожному з наших домогосподарств, у всіх інституціях, які складають основу суспільства», – заявив він.

ДеСантіс попередив про нові «загрози релігійній свободі, яких ми не бачили за всю американську історію», і підкреслив необхідність, щоб «люди могли жити своєю вірою в усіх аспектах свого життя». 

Губернатор зазначив, що перемогу Кеннеді у Верховному суді США «вітали як перемогу свободи віросповідання», водночас акцентував, що «той факт, що справі навіть довелося дійти до Верховного суду США, свідчить про те, що свобода віросповідання не процвітає так, як мала б у нашій країні».

ДеСантіс також оголосив про свій намір «раз і назавжди покінчити з релігійною дискримінацією», скасувавши «всі державні постанови, які змушують організації вибирати між державним фінансуванням і своєю вірою». Він стверджував, що «натомість ми будемо активно залучати релігійну спільноту до нашої адміністрації». 

«Ми подбаємо про те, щоб релігійна спільнота мала місце за столом, коли ми працюємо над справами країни, – додав він. — Ми також будемо робити те, що ми робили у Флориді. Ми даємо право вибору та свободу вибору батькам і школам у штаті Флорида, і нам це потрібно по всій країні. У перший день ми видамо розпорядження, яке гарантує, що фінансування, доступне для приватних нерелігійних шкіл, також має бути доступним для приватних релігійних шкіл». 

Він продовжив: «Ми заборонимо федеральному уряду нападати на чоловіків і жінок на основі їх віри. Не слід тиснути на релігійні школи, щоб вони порушували догмати своєї віри. Ніколи не буде виникати питання про те, чи заслуговує релігійна благодійна організація, яка обслуговує бідних, на захист Першої поправки. Ми будемо домагатися скасування поправки Джонсона, яка пригнічує виступи наших релігійних лідерів».