Кардинал Дзуппі: немає посередництва, є бажання зупинити насильство
  • Пон, 03/07/2023 - 11:23

«Ми дуже переживаємо за жертв. Ми будемо з Папою розмірковувати над тим, що ми почули, ми ще не маємо плану, який міг би сприяти початку переговорів», – сказав кардинал Маттео Дзуппі, архієпископ Болоньї і голова Італійської єпископської конференції. У кулуарах урочистостей з нагоди 10-ї річниці поїздки Папи Франциска на Лампедузу, що відбулися на віллі Паллавічіні в Болоньї, кардинал коротко прокоментував свою недавню поїздку до Москви, в рамках місії, дорученої йому Святішим Отцем.

«Ми дуже зацікавлені в гуманітарному питанні та в захисті життя невинних. Немає мирного плану, немає посередництва, є велике бажання, щоб насильство припинилося і щоб можна було пощадити людські життя, починаючи з захисту наймолодших», – зазначив спеціальний папський посланець в Києві і Москві.

Міжнародна зустріч під гаслом «За підвищення обізнаності про міграцію», в якій взяв участь кардинал Дзуппі в Болоньї, була організована Фондом «Мігрантес» і Національною координацією душпастирства франкомовних християн в Італії.

Нагадуємо, в рамках спеціальної гуманітарної місії кардинал Маттео Дзуппі 5 і 6 червня відвідав Україну, а 28 – 30 червня він побував у Росії.