Кардинал Дзуппі у Москві: молитва перед Вишгородською іконою Богородиці
  • Чтв, 29/06/2023 - 15:28

Папський посланець зустрівся з радником Президента рф із міжнародних стосунків, в програмі також зустріч з Предстоятелем РПЦ та відповідальною за права дітей.

Як повідомлялося, 28 і 29 червня 2023 р. відбувається другий етап місії кардинала Маттео Дзуппі, який за дорученням Папи Франциска досліджує можливості шляхів для досягнення справедливого миру в Україні. Після візиту 5 і 6 червня до Києва, цими днями він перебуває в російській столиці.

На єдиному фото з цієї місії, яке на даний час надійшло з Москви, бачимо кардинала Дзуппі на молитві перед чудотворною Вишгородської іконою Матері Божої, яка сьогодні зберігається у Третьяковській галереї.

Прес-служба Святого Престолу поширила заяву Апостольського Нунція в рф архиєпископа Джованні Д’Аньєлло, який спілкуючись із журналістами, зазначив: «Як знаєте, місія, яку Святіший Отець Франциск доручив Його Еміненції кардиналу Дзуппі полягає в тому, щоби визначити та підтримати гуманітарні ініціативи, що дозволять ступити на шлях, який, сподіваємося, зможе привести до такого бажаного миру». Про це, за його словами, йшлося під час зустрічі кардинала із Юрієм Ушаковим, радником президента з міжнародних питань, яка відбулася 28 червня.

В програмі другого дня – розмова з Марією Львовою-Бєловою, уповноваженою з прав дітей, що є важливою в контексті прохання української влади, скерованого до Святого Престолу, допомогти в поверненні депортованих у росію українських дітей. Після полудня запланована зустріч з Предстоятелем РПЦ, Ввечері кардинал Дзуппі очолить Святу Месу в католицькому катедральному соборі Божої Матері, де, як зазначив нунцій, «зустрінеться з католицькою громадою, якій перекаже вітання, близькість і молитву Святішого Отця».