Кардинал Дзуппі здійснить візит до Москви 28 і 29 червня
  • Втр, 27/06/2023 - 13:21

Прес-служба Святого Престолу поширила повідомлення про другий етап спеціальної місії, яку Папа Франциск доручив Голові Італійської єпископської конференції.

Кардинал Маттео Дзуппі, Архиєпископ Болоньї та Голова Єпископської Конференції Італії, 28 та 29 червня 2023 р. як посланець Папи Франциска перебуватиме в Москві. Під час візиту його супроводитиме співпрацівник Державного Секретаріату Святого Престолу. Про це у вівторок, 27 червня 2023 р., повідомила прес-служба Святого Престолу. «Головною метою ініціативи є заохочення жестів людяності, які можуть сприяти вирішенню нинішньої трагічної ситуації та пошукам шляхів для досягнення справедливого миру», – читаємо в комюніке.

Нагадаємо, що 20 травня речник Апостольської Столиці, відповідаючи на запитання журналістів, заявив: «Можу підтвердити, що Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Дзуппі, Архиєпископу Болоньї та Голові Італійської Єпископської Конференції, завдання провести місію, в погодженні з Державним Секретаріатом, яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії, яка ніколи не згасала у Святішого Отця, на те, що це зможе започаткувати мирні процеси».

В днях 5 і 6 червня Папський Посланець перебував у Києві, де провів різні зустрічі як з представниками церковної, так і з представниками цивільної влади, зокрема, з Президентом України Володимиром Зеленським і членами ВРЦіРО, а також відвідав Бучу. По завершенні місії прес-служба Святого Престолу повідомляла, що «результати цих розмов» та «безпосередній досвід жахливих страждань українського народу, спричинених війною, що триває, будуть передані Святішому Отцеві та без сумніву будуть корисними для того, щоби оцінити подальші кроки як на гуманітарному рівні, так і в пошуках шляхів до справедливого та тривалого миру».

Сіяти зерна миру

Минулими вихідними архиєпископ Едґар Пенья Парря, Заступник Державного Секретаря Святого Престолу із загальних питань, дав інтерв’ю для онлайн-часопису «InTerris», у якому відповів, серед іншого, на запитання, що стосувалося місії кардинала Дзуппі. «Якими є очікування від цієї подорожі? Чи Ви вважаєте, що вдасться дійти до припинення вогню та досягнення миру», – запитував журналіст, на що архиєпископ Пенья Парря відповів:

«Ми усвідомлюємо, що ми є сіячами. Кардинал Дзуппі їздив в Україну сіяти зерна добра і миру. З цим же почуттям він поїде до Москви, щоб боротися за мир. Церква робить це, але не від нас залежать всі результати. Але так чинить і сіяч, він залишає насіння і молиться Богу, щоб воно проросло і принесло плід. Будемо сподіватися, що незабаром матимемо плоди миру в Європі та світі».