Кардинал Майкл Черні відвідає Південний Судан в річницю папської подорожі
  • Чтв, 01/02/2024 - 12:04

Префект Дикстерії служіння цілісному людському розвиткові відвідає Джубу, Малакал та Ренк. У день літургійного спомину святої Жозефіни Бакіти в храмі на її честь він відслужить Святу Месу з нагоди Всесвітнього дня молитви проти торгівлі людьми.

Через рік після Апостольської подорожі Папи Франциска до Південного Судану цю африканську країну від 2 до 9 лютого 2024 р. відвідуватиме Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові кардинал Майкл Черні. Згідно з програмою візиту, кардинал відвідає Джубу, Малакал і Ренк. Серед різних заходів – Євхаристійне богослужіння в катедральному соборі святої Терези в Джубі в неділю, 4 лютого, та в храмі святої Жозефіни Бакіти в Малакалі 8 лютого, Всесвітній день молитви і роздумів проти торгівлі людьми, що відзначається саме в день літургійного спомину цієї суданської святої.

Під час подорожі кардинал Черні також відвідає Ренк, що на кордоні з Суданом, де посвятить човен, який місцева організація Карітасу використовуватиме для перевезення по річці Ніл біженців з Ренка до Малакала.

Подорож Папи Франциска

Папа Франциск відвідував Південний Судан від 3 до 5 лютого 2023 року під гаслом «Молюся, щоб усі були одно». Це було екуменічне паломництво миру, здійснене разом з Главою Англіканської співдружності Архиєпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі та Генеральним модератором Шотландської Пресвітеріанської Церкви Ієном Ґріншильдсом.