Кардинал Мюллер: Плюралістичні демократії впадають у тоталітаризм
  • Пон, 22/04/2024 - 21:25

Плюралістичні демократії скочуються до тоталітаризму. Ліві фашисти ставляться до людей як до своїх підданих і хочуть вказувати їм, що думати. Про це пише кардинал Герхард Мюллер.

Кардинал Герхард Людвіг Мюллер був одним з учасників конференції «Nat-Con», яку 17 квітня перервала поліція в Брюсселі. У короткій колонці на Kath.net він висловив свою думку щодо цієї події. За його словами, лівофашистські активісти були дуже раді, що людей позбавляють базового права на свободу зібрань, пише pch24.pl.

Ліві, за словами кардинала, ображали учасників конференції, називаючи їх, серед іншого, «нацистами». Вони не помітили, що місцевий мер, відповідальний за спробу придушення конференції, заперечував геноцид вірмен і мав дивні зв'язки з терористичними групами в Туреччині.

За словами єрарха, ліві «ненавмисно виявили ідеологічне повернення до абсолютистського мислення про державу». Оголосивши Брюссель «зоною, вільною від правих», вони явно відкинули принцип демократії. Чиновники в демократичній спільноті не є володарями своєї території; їхня посада не базується на принципі «чия влада, того й релігія» (cuius regio eius religio). Ліві, припустив кардинал, тим часом хотіли б нав’язати людям свою віру, як колись релігію нав’язували кріпакам.

«Це відповідає фашистським і нацистським ідеологам, комуністам, вокеістам і прихильникам абортів», — написав він. «Вони хочуть диктувати людям, якими вони керують, що вони повинні думати і що вони повинні їсти, як вони повинні говорити і як вони повинні одягатися», - додав він.

За словами кардинала, в контексті дій щодо конференції можна говорити про сповзання плюралістичних демократій до тоталітарної системи правління.