Кардинал Мюллер: жоден священник не може благословляти гріх
  • Втр, 23/01/2024 - 10:47

Священник не може благословляти гріх, те, що суперечить людській природі, сказав кардинал Ґерхард Мюллер. Таким чином він послався на нещодавно видану декларацію Дикастерії Доктрини Віри Fiducia supplicans. Про це повідомляє pch24.pl з посиланням на kath.net.

Кардинал виступив у своєму титулярному храмі св. Агнеси в Аґоне 21 січня 2024 року.

“Жоден Христовий священник не може благословляти в ім’я Отця і Сина і Святого Духа гріх, який суперечить природі створеної Богом людини. Це правда: Бог любить усіх. Але треба додати: Бог не любить усього, Він ненавидить гріх, тому що гріх втягує нас у вічну загибель”, – сказав кардинал.

“Тому Божу любов слід трактувати не так, як це подобається людям, а так, як вона показує нам Його милосердя у Христі”, – додав він.

“Чистота як християнська чеснота, що виростає з культу єдиного й істинного Бога як Творця і Того, Хто вдосконалює наше життя, означає визнання позитивного значення тіла загалом, а також чоловічої та жіночої сексуальності зокрема. Тому що Бог створив людину чоловіком і жінкою. Вони благословенні у Христі всяким благословенням Його Духа, щоб вони могли виявляти одне одному Його любов і щоб могли передавати життя з покоління в покоління у взаємній любові батьків і дітей. Так подружжя та батьки беруть участь у вселенській спасительній волі Бога”, – наголосив він.

“Нехай свята Агнеса допоможе нам відрізнити Божу правду від брехні нового язичництва", – говорить кардинал.