Кардинал Паролін про основні аспекти подорожі Папи
  • Срд, 13/08/2014 - 20:11

На думку кардинала Держсекретаря П'єтро Пароліна важливість візиту Папи Франциска до Південної Кореї зумовлена трьома факторами. Перший полягає в тому, що Святіший Отець направляється в частину світу, яка набуває все більшого значення у світовій політиці та економіці. Другий фактор пов'язаний з тим, що Папа звернеться до всього континенту, а приводом для цього стане його участь у VI Днях азіатської молоді. Нарешті третій важливий аспект подорожі Святішого Отця пов'язаний із майбутнім Азії. "Молодь представляє майбутнє, і таким чином Папа звернеться до майбутнього цього континенту, майбутнього Азії", – сказав кардинал Паролін.

Кардинал зазначив, що Папа закличе азіатську католицьку молодь ставати головними героями в житті помісної Церкви і суспільства, від яких очікується жива і активна участь, співробітництво та відповідальність. "Церква потребує молоді – про це нагадував св. Іван Павло II і продовжує нагадувати Папа Франциск", – сказав Держсекретар Ватикану.

Найближчий співробітник Святішого Отця нагадав, що під час візиту будуть беатифіковані 124 корейські мученики. "Я думаю буде наголошено той факт, що серед цієї групи є лише один священик, у той час як всі інші –  вірні миряни, різних професії – від найскромніших до високих у соціальній драбині. Це одна з характеристик Церкви в Кореї – Церкви, яка народилася завдяки свідченню і діяльності мирян, здатних зберігати і передавати віру. Я думаю, що це фундаментальне послання – в Церкві ми всі покликані співпрацювати у місії проголошення Євангелія та покликані до святості, яку можна демонструвати через різні форми, але яка повинна характеризувати діяльність кожного", – сказав кардинал Паролін.

Кардинал також наголосив, що візит Святішого Отця закінчиться Євхаристією в інтенції миру й примирення. Він висловив упевненість, що подорож Папи посприяє діалогу на корейському півострові та мирному вирішенню існуючих проблем.