Кардинал Пелл опублікує свій тюремний щоденник
  • Пон, 22/06/2020 - 13:57

Кардинал Джордж Пелл опублікує свій «тюремний щоденник», в якому ділиться роздумами над своїм життям в ув’язненні, над Католицькою Церквою, роботою у Ватикані, політикою, суспільством і спортом.

Перший том щоденника, що нараховує близько тисячі сторінок, має бути опублікований в 2021 році американським видавництвом Ignatius Press. 79-річний кардинал провів в ув’язненні 404 дні, аж поки Верховний Суд Австралії не зняв з нього обвинувачень 7 квітня цього року після підозри в сексуальному зловживанні неповнолітніми.

Видавництво Ignatius Press закликає зробити фінансові внески, щоб покрити витрати кардинала на юридичні і судові тяганини. «Я прочитав вже першу половину щоденника і можу сказати, що він – надзвичайний. Без сумніву, він стане духовною класикою. Оскільки весь щоденник має близько тисячі сторінок, ми публікуватимемо його в трьох томах», - написав головний редактор Ignatius Press о. Джозеф Фессіо на сайті видавництва.

Нагадаємо, що 11 грудня 2018 року у Мельбурні присяжні визнали кардинала Пелла винним у зловживанні неповнолітніми хористами. 26 лютого Апостольська Столиця видала заборону кардиналові здійснювати публічне служіння та контактувати в будь-який спосіб з неповнолітніми. 13 березня 2019 року суд штату Вікторія визнав кардинала винним у сексуальному зловживанні двома 13-річними хористами у 1996 році, попри відсутність достатніх доказів, і засудив на 6 років ув’язнення. Кардинала утримували у в’язниці зі суворим режимом. 21 серпня 2019 суд штату Вікторія відкинув апеляцію і підтримав вирок. Рішення Верховного Суду Австралії від 7 квітня 2020 року є остаточним.

«Це не була перемога лише однієї людини, ані лише Церкви в Австралії. Ця справа показала усьому світові як далеко можуть зайти вороги Церкви і наскільки вони готові Її дискредитувати», - написав о. Фессіо.

Варто зазначити, що кардинал Пелл завжди стверджував свою невинність, пише wiara.pl.