Кардинал Шенборн про те, чи Папа змінить Катехизм у питанні гомосексуалізму
  • Втр, 24/10/2023 - 13:00

Прогресивні кола порушують питання про зміну Катехизму Католицької Церкви. Вони вважають, що Синод про Синодальність має стати тим моментом, який визначить новий підхід до проблеми гомосексуалізму. Про це заявив віденський кардинал Крістоф Шенборн, пише pch24.pl.

Він нагадав зібраним у Ватикані журналістам, що Папа Франциск одного разу вже змінював Катехизм. Митрополит Відня нагадав про рішення Франциска у 2018 році, коли до Катехизму записано критику смертної кари.

Кардинал Крістоф Шенборн був одним із найважливіших співпрацівників кардинала Йозефа Ратцінґера, якому св. Іван Павло ІІ доручив створення Катехизму, що був опублікований у 1992 році. За словами Шенборна, можливі зміни щодо гомосексуалізму не можуть бути запроваджені на Синоді про Синодальність. Це може вирішити лише сам папа.

Відповідаючи на запитання про гомосексуалізм, кардинал наголосив, що Франциск часто говорить про тягар провини конкретної людини. За словами Папи, існує розрив між об’єктивним порядком і суб’єктивною площиною кожної особи; людина завжди грішна. Церква повинна ставитися до кожної людини індивідуально, враховуючи її обмеження та історію. На думку Шенборна, вчення Церкви незмінне, але відбувається розвиток і поглиблюється розуміння та пояснення віри.

Кардинал Крістоф Шенборн уже займався темою гомосексуалізму на обох синодах про сім’ю у 2014 та 2015 роках. Тоді він звертав увагу на нібито необхідність цінувати “цінності”, які існують у деяких стабільних одностатевих зв'язках, таких як взаємна відповідальність.