Католицька антропологія “нездатна охопити переживання людей” у питанні сексуальності – так стверджує о. Антоніо Спадаро
  • Втр, 07/11/2023 - 15:08

Трансгендеризм, гомосексуалізм, роль жінки в Церкві – за словами отця-єзуїта Антоніо Спадаро, це одна з найважливіших тем першого етапу Синоду про Синодальність, який нещодавно завершився  у Римі.

В інтерв’ю Rai News колишній головний редактор La Civilta Cattolica сказав, що під час Синоду про Синодальність стало ясно, що антропологічні категорії Церкви “недостатні для того, щоб охопити складність елементів” щодо питання т. зв. квір-осіб.

Ідеться про нездатність “передати переживання чи навіть роздумувати над переживаннями”. За словами отця Спадаро, на синоді виявилося, що питання сексуальності та сексуальної орієнтації ставлять “нові питання”. Про це з посиланням на katholisch.de повідомляє pch24.pl.

Окрім того, важливу роль у синодальному процесі відіграло питання ролі жінки в Церкві. Він не сказав, чи синодальність зрештою призведе до прийняття сакраментального дияконату для жінок, але зазначив про необхідність залучення жінок до присутності на найвищих рівнях прийняття рішень у Церкві.

Кілька місяців тому отець Спадаро написав статтю, в якій звинувачував Ісуса в націоналізмі, теологічному ригоризмі та відсутності людяності, а також стверджував, що Йому потрібно було “навернутися до самого себе”.