Латинський патріарх Єрусалиму відвідав Газу
  • Птн, 17/05/2024 - 15:45

Латинський патріарх Єрусалиму кардинал П’єрбаттіста Піццабалла в середу, 15 травня, відвідав парафію Святого Сімейства в Газі. Кардинал здійснив цю поїздку вперше з початку війни між Ізраїлем і ХАМАС на знак солідарності і підтримки невеликої, але стійкої спільноти вірян.

Латинського патріарха Єрусалиму супроводжували Великий Госпітальєр Суверенного Мальтійського Ордену Фра Алессандро Де Франчішіс та священник парафії Святого Сімейства о. Габріеле Романеллі.

Це був пастирський візит з метою зустрічі з тими, хто страждає від жахіття війни, нагода висловити підтримку та солідарність.

«Метою мого візиту, в першу чергу, було бути з ними, обійняти їх», – сказав кардинал Піццабалла у відеозверненні, опублікованому курією патріархату. Він додав, що це була нагода побачити, в яких умовах перебуває спільнота і подивитися, що можна зробити для поліпшення її становища.

Під час свого візиту кардинал звершив Святу Месу і відвідав грецьку православну церкву святого Порфирія в місті Газа, де 18 жовтня 2023 року загинули 18 палестинців в результаті ізраїльського ракетного удару.

«Цей візит також є першим етапом спільної гуманітарної місії Латинського патріархату і Суверенного Мальтійського Ордену у співпраці з Malteser International та іншими партнерами, спрямованої на доставку життєво необхідних продуктів харчування та медичної допомоги населенню Гази», – йдеться у заяві патріархату.

 

З початку війни між Ізраїлем та ХАМАС у жовтні минулого року парафія Святого Сімейства – єдиний католицький храм в Секторі Газа – відіграє вирішальну роль у наданні духовної та гуманітарної підтримки місцевому населенню, яке страждає від війни.

Нагадуємо, у червні цього року кардинал П’єрбаттіста Піццабалла відвідає Україну та візьме участь у церемонії посвячення каплиць Хресної Дороги у Шаргороді.