Ліві медіа виплатили чималу компенсацію студенту-католику за наклеп і маніпуляції
  • Втр, 28/07/2020 - 10:59

24 липня стало відомо про завершення резонансного позову проти лівого видання Washington Post. Ще до початку судового розгляду газета пішла на поступки позивача Ніка Сендмана та виплатила компенсацію за поширення неправдивої інформації.

Ім’я Ніка Сендмана стало відоме Америці після Маршу за життя 2019 року. Тоді низка лівих видань зобразили учня католицької школи у дуже негативному образі, звинувативши підлітка у расизмі та зневазі до корінних американців.

Абсолютна більшість національних ЗМІ, що тримаються лівої редакційної політики поширили оманливий матеріал про учнів католицької середньої школи Ковінгтона з Кентуккі, які нібито знущаються з американського активіста Натана Філліпса (індіанського походження) біля Меморіалу Лінкольна.

Ліва інтерпретація інциденту за участю підлітка виявилася цинічним фейком. На більш повних відео видно, що це саме Філліпс провокував та підбурював групу школярів до конфлікту, а вони просто ввічливо, коректно і з посмішкою відповідали агресивно налаштованому прихильнику абортів. Саме ця посмішка і спокійний тон підлітків ліві видання інтерпретували як «знущання з корінного американця».

У позові на суму 250 мільйонів доларів Сандман стверджував, що Washington Post поширив завідомо оманливе повідомлення, ніби він є винуватцем інциденту з прихильником абортів, яким виявився прихильник абортів індіанського походження. Його адвокати цитували кілька статей газети і заявляли, що журналісти «передали брехливу і наклепницьку суть про те, що Ніколас підбурював протистояння з Філіпсом і згодом брав участь у расистській поведінці». Таким чином, враховуючи повні відео інциденті, вони звинуватили WP в тому, що газета неправильно характеризувала підлітка як агресора в ситуації і піддала його публічному глузуванню.

Однак позов стосується не лише честі й репутації Сендмана, але й наслідків публікації неправди про нього. Маніпуляції щодо інциденту призвели до масового цькування підлітка в соціальних медіа та інших виданнях, а також до погроз фізичною розправою. З огляду на серйозні наслідки для репутації та безпеки Ніка Сендмана, сума моральної компенсації пропонувалася у розмірі 250 мільйонів доларів.

Даний судовий позов по справі Сендмана не перший і не останній. Washington Post і CNN вже виплатили компенсацію не чекаючи судового розгляду.
Зараз все ще тривають розслідування щодо Gannett, ABC, CBS, The New York Times , Rolling Stone та NBC Universal і їх результати цілком можуть бути аналогічними.

Історія підлітка із католицької школи стане наукою для недобросовісних журналістів. Ліві ЗМІ зайшли занадто далеко, дозволяючи собі перекручувати й маніпулювати будь-якою інформацією на користь власних ідеологічних переконань. CNN, New-York Times, Washington Post неодноразово ставали фігурантами скандалів з обманом читачів і глядачів, однобокістю та створенням необхідних для лівих образів, не маючи на це жодних підстав. Наразі дивує лише їх псевдоавторитетність серед вітчизняних медіа та читачів.