Луїджі Джуссані – священник, що показав красу християнства
  • Втр, 25/02/2020 - 17:09

«Хто хоча б раз зустрівся з його глибоким, але водночас лагідним поглядом, який пронизував душу, цього ніколи не забуде, але постійно носить це у своєму серці. Це наче бачити Ісуса в цьому погляді. Зараз, як ніколи, в моменти страху та розгубленості нам потрібен цей погляд». Так, про засновника руху «Comunione e Liberazione» («Причастя та визволення»), о. Луїджі Джуссані, розповідає його наступник о. Джуліан Каррон. 20 лютого минула 15-та річниця від смерті о. Джуссані, який помер у віці 83 років.

О. Джуліан Каррон, згадуючи засновника руху «Comunione e Liberazione», наголосив на його незвичайній виховній моделі, яка полягала не в тому, щоб переконати у своїй правоті, а щоб показати красу переданого послання, яке захоплює і приваблює.

«Найбільша спадщина, яку він залишив, – це впровадження нас у досвід віри та християнського життя, яке захопило нас і продовжує захоплювати. Що більше живемо цим захопленням у ці часи, настільки драматичні та заплутані, то більше ми вдячні за цю виховну модель, в яку нас запровадив, ніби передчуваючи ситуації мультикультуралізму, які переживаємо сьогодні, – розповів о. Джуліан Каррон. – Тому що в них єдиний спосіб зацікавити когось вірою – це знайти щось, що його в ній зацікавить, щоби могти ще більше цим жити. Тому, що більше часу минає, то більше ми вдячні за отриману ласку».

Рух «Comunione e Liberazione» був створений у 1950-х роках у Мілані, Італія. Сьогодні він присутній у 90 країнах світу.