Львівський Форум “За християнські цінності” закликає президента блокувати законопроєкт про реєстровані партнерства
  • Пон, 12/06/2023 - 11:13

На форумі “За християнські цінності”, який відбувся 9 червня у Львівській обласній раді, учасники закликали президента України Володимира Зеленського та Кабінет Міністрів заперечити прийняття законопроєкту №9103 “Про інститут реєстрованих партнерств”. Про це повідомляє Слово про слово з посиланням на Львівська обласна рада.

На форумі виступили представники церков, освіти, військовослужбовці, депутати різних рівнів, науковці, громадські лідери, представники громадських організацій і місцевого самоврядування.

“Війна виявила численні проблеми, які були непомітні у мирний час. Серед них – збереження традиційної української сім’ї як основи нації і держави”, – зазначила Ірина Сех, депутатка Львівської обласної ради та голова депутатської групи “За християнські цінності”.

Представники форуму вважають, що різні сили намагаються впливати на традиційну сім’ю, пропонуючи зміни до законодавства і ратифікацію різних конвенцій. Їхня позиція збігається з позицією Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, яка активно виступає за захист традиційних сімейних цінностей.

“Якщо ми не підтримаємо сім’ю як інституцію, не піклуватимемося про дітей, матерів, батьків, то не матимемо міцної держави”, – підкреслила Ірина Сех.

Назар Яременко, співзасновник та співголова міжнародного міжконфесійного руху «За Християнські цінності» в Україні, поділився, що форум викликав значний інтерес. Він відзначив: «На форумі було зареєстровано понад 1500 учасників. Після місяця реєстрації було обрано 200 учасників та 25 виступаючих. До нас приєднався Юрій Лисенко, виконавчий директор депутатської групи Консервативної партії в Парламенті Великої Британії «Консерватори – друзі України», яку очолює Борис Джонсон. Ми отримали відеоповідомлення від представників Польщі, військових з нашого руху, які зараз на фронті. Серед учасників були депутати, мери об’єднаних територіальних громад Львівської області, депутати Верховної Ради, єпископи, духовенство, священники різних конфесій, громадські та світські люди, багатодітні родини».

Учасники форуму підписали резолюцію, в якій висловили свій протест проти законопроєкту №9103 і закликали президента й уряд не допустити його прийняття. Вони вважають, що цей законопроєкт є загрозою для морального і психологічного здоров’я дітей та їх права на виховання в сім’ї, створеній на основі шлюбу чоловіка і жінки, і він може погіршити демографічну ситуацію в Україні.