Майже 300 тисяч американців вийшли у Вашингтоні на марш на підтримку Ізраїлю
  • Птн, 17/11/2023 - 16:59

Усвідомлюючи потужний резонанс подій, які трапляються в Ізраїлі та Палестині, масовий мітинг на Національній Алеї 14 листопада став відображенням не лише солідарності з державою Ізраїль, але й виразом протистояння зростаючому антисемітизму в суспільстві

Близько 290 000 осіб зібрались, щоб висловити підтримку полоненим з 7 жовтня. Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на Іnvictory.

Згідно зі звітом від Християнського Мегапорталу inVictory, 250 тис. осіб спостерігали за подією в Інтернеті, що ще раз підкреслює широкий обсяг зацікавлення та підтримки.

«Я думаю, що важливо не те, що буде сказано на мітингу, а те, скільки людей прийде на нього. Це гра цифр», – зазначив в інтерв’ю CBN News колишній посол США в Ізраїлі Девід Фрідман.

Організатори цієї події наполягали на важливості публічного виступу на користь Ізраїлю, оскільки в США спостерігається стрімке збільшення випадків відкритої ворожості до євреїв. За словами директора Конференції президентів найбільших єврейських організацій Америки Вільяма Дароффа мета цього заходу полягала у висвітленні того факту, що переважна більшість американців виражає підтримку Ізраїлю, а не стоїть на стороні прихильників ХАМАСу, які намагаються виправдати терористичні дії.

«Багато в чому завдяки цьому заходу ми хочемо показати світові, Америці, Конгресу та Білому дому, що переважна більшість американців підтримують Ізраїль, а не прихильників ХАМАС, які одягаються, як терористи, мінімізують і раціоналізують терор, що спіткав Ізраїль», — заявив CBN News Вільям Дарофф, генеральний директор Конференції президентів найбільших єврейських організацій Америки.

Проте на тлі цих подій пропалестинські марші у всьому світі та у студентських містечках США наростають. Нещодавні виступи у Вашингтоні, Лондоні та Парижі свідчать про масштаби цього руху та його підтримки.

«Під час нашого життя Палестина стане вільною», — наголосила Надя Таннус із Палестинського молодіжного руху на нещодавньому мітингу у Вашингтоні.

Антисемітизм у Сполучених Штатах досяг найвищих рівнів у своїй історії, як це підтверджують виступи директора ФБР Крістофера Врея перед Конгресом. Це викликає серйозну стурбованість, особливо в контексті війни Ізраїля проти ХАМАСу у Газі, де ХАМАС завдав смертельних ударів, що призвели до загибелі понад 1400 ізраїльтян та залишили понад 239 осіб у полоні після терористичних нападів 7 жовтня.

Події перед мітингом у Вашингтоні, коли християни зібралися біля ізраїльського посольства для перегляду відеозапису терактів ХАМАСу, здійснених 7 жовтня, ще раз відкрили темну сторону конфлікту, підкреслюючи необхідність міжнародного втручання та підтримки.

«Я прийшов сьогодні, щоб отримати уявлення про каліцтво, жорстокість, а тепер я побачив це на власні очі, – сказав єпископ Джексон в інтерв’ю CBN News. — Тепер, коли я на власні очі побачив це, я відчуваю необхідність поділитися своїм досвідом з усіма, кого зможу досягти. Це стає неабиякою мотивацією розповісти про те, що я побачив, і пояснити, чому важливо бути на стороні Ізраїлю».