Мечислав Мокшицький про очікування від Синоду про сім'ю
  • Чтв, 02/10/2014 - 12:46

Синод про сім’ю, що відбудеться незабаром, є нагодою ретельно подивитися на проблеми в місцевих спільнотах. Церква в Україні, що має досвід років комунізму, а тепер переживає час війни і поділів, з надією дивиться на роботу учасників Синоду.

За роки комунізму в Україні дуже морально і духовно постраждала сім'я. Тому українська сім'я, як і раніше, потребує любові, подружньої єдності та турботи батьків про дітей. Душпастирська опіка Католицької Церкви сьогодні полягає, в основному, у супроводженні сім'ї, підтримуючи її духовно і матеріально, і допомозі у вихованні дітей. Як зауважив Архиєпископ Мечислав Мокшицький, така форма душпастирства сімей приносить хороші плоди. Глава Римо-Католицького Єпископату в Україні з надією дивиться на майбутній Синод, від якого очікує зміцнення зразка християнської сім'ї.

«Модель сім'ї в Україні, незважаючи на цей складний період, є правильною, – ствердив Архиєпископ Мокшицький. – Люди опираються тут на біблійне поняття сім'ї: «Чоловіком і жінкою створив їх». Знаємо, що в результаті первородного гріха є багато спотворень. Але тут люди не хочуть, щоб досягав лібералізм. Вони хочуть цієї здорової сім'ї. Вони хочуть зростати, виховувати своїх дітей у католицькій вірі».

На думку римо-католицького митрополита Львова, найважливішим завданням Синоду буде показати модель сім'ї відповідно до Святого Письма та вчення Церкви.