Молитва за богопосвячених осіб у м. Ковелі
  • Нед, 23/08/2015 - 00:58

З нагоди Року богопосвяченого життя, який проводиться тепер у Церкві, богопосвяченими спільнотами України мандрує ікона «Вхід у храм Пресвятої Богородиці, Покровительки українського чернецтва». На ній позаду Богородиці можна побачити три десятки представників різних богопосвячених спільнот нашої Церкви.

Також в далині простежується храм і дзвіниця Добромильського монастиря, з якого 132 роки тому почалося відродження Василіанського чину, а відтак всього українського монашества, завдяки одному з перших ченців Добромильської обителі, майбутньому великому митрополитові Андрею Шептицькому, 150-ту річницю від народження якого відзначаємо цього року. Ця ікона понад рік – до свята Стрітення Господнього 2016 р. – перебуватиме в монастирських і парафіяльних храмах та каплицях, нагадуючи про особливу присутність в Христовій Церкві богопосвячених осіб.

З 8 до 19 серпня 2015 р. ікона знаходилась у церкві блаженного Миколая Чарнецького в м. Ковелі, де служать редемптористи. Протягом цього часу перед іконою за покликання і ласку витривання усіх богопосвячених осіб молилися отці разом з вірними та парафіяльними спільнотами "Матерів в молитві", Братства Матері Божої Неустанної Помочі, спільнотами чоловіків та родин парафії.