Молитва за мир в Україні з братами спільноти «Тезе»в Києві
  • Пон, 17/03/2014 - 16:03

Ввечері 15 березня у храмі Миколи Доброго на Подолі відбулася традиційна молитовно-пісенна зустріч Тезе. Однак цього разу на молитву в намірі за мир в Україні завітали брати Ґеорг та Матео з екуменічної спільноти Тезе у Франції. Брати приїхали спеціально за дорученням пріора спільноти бр. Алоїза, щоб виразити свою солідарність з українським народом у цей непростий час.

Після того, як отець Володимир Мальчин (УГКЦ) представив гостей, розпочалася власне молитовна зустріч. Крім традиційних тезівських піснеспівів різними мовами, молодь підготувала також молитовні намірення – за мир в Україні та світі, мирне вирішення конфлікту тощо.

Брат Ґеорг, який багато років відповідав у спільноті Тезе за зв’язки з Україною, поділився із молоддю Києва своїми роздумами на тему вибраного для зустрічі євангельського уривку – Нагірної проповіді. Особливу увагу гість зосередив на рядках «Блаженні миротворці, бо вони Синами Божими назвуться». У ці тривожні дні, коли з усіх потреб саме потреба миру стала для українців найбільш насущною, брат Ґеорг наголосив на важливості діяльної миротворчості. Кожен з нас своїми словами і діями здатен, змінюючи дійсність, творити мир.

По завершенні зустрічі молодь різних конфесій мала змогу поспілкуватися із братами з Тезе та одне з одним та розділити спільну трапезу.

Українська молодь вже багато років поспіль чисельно відвідує як селище Тезе у Бургундії, так і Новорічні зустрічі Тезе, що проходять у різних містах Європи. Остання зустріч відбувалася вже після початку Євромайдану у французькому Страсбурзі. У ній взяло участь близько 2600 молодих українців, тобто українська делегація була другою за чисельністю (після польської) іноземною групою на зустрічі.

Свідченням небайдужості молодих європейців до проблем українських ровесників є звернення християнської молоді Ельзасу до українських побратимів від 6 березня 2014 р.: “Багато українців брали участь у Європейських зустрічах в Тезе минулого грудня. Ми Вас пам’ятаємо! Сьогодні ми б хотіли поділитися радістю від зустрічі з вами та розділити з Вами спільну надію. Зараз, коли ваша країна переживає важкі часи, ми хочемо висловити Вам нашу близькість, дружбу, наше єднання у молитві. Ми розділяємо ваші сподівання на вільне, справедливе та мирне вирішення нинішнього конфлікту. Наша надія піддається випробуванням, але вона живе в наших серцях. Ми всі, браття і сестри, об’єднані під єдиним покликом та долею. Разом ми віримо та сподіваємося на краще майбутнє для вашого народу та усіх народів Європи.”  Оригінал звернення див. тут: http://www.la-croix.com/Religion/Actualite/Les-jeunes-chretiens-d-Alsace...

Після Києва брати Георг та Матео вирушили до Львова, а пізніше протягом цього року мають намір відвідати ще кілька міст України.

Повідомила Катерина Будз

Джерело: http://academchaplaincy.org.ua