На схід України прибула гуманітарна допомога від Папи
  • Птн, 15/09/2023 - 11:53

Зимовий одяг, продукти, між якими – їжа швидкого приготування, та інша допомога, яку з доручення Папи Франциска в Україну відправила Дикастерія служіння милосердя, прибула до Запоріжжя і до Харкова.

Нещодавно одна корейська фірма передала до Ватикану 300 тисяч порцій їжі швидкого приготування. Згідно з бажанням Папи Франциска, все це, разом з іншою допомогою, було відправлене в Україну. Як повідомив кардинал Конрад Краєвський, Префект Дикастерії служіння милосердя, вантажівка, що виїхала з Риму в суботу, сьогодні, 14 вересня 2023 р., доїхала до Запоріжжя й до Харкова. «За це потрібно також подякувати сміливим українським водіям-героям, завдяки яким допомога потрапляє у найнебезпечніші місця», – підкреслив він.

В організації відправлення взяли участь бездомні, що знайшли прихисток у ватиканських благодійних структурах. Як зауважив Папський розподілювач милостині, вони з радістю відгукнулися на пропозицію приєднатися до ініціативи, «щоби ті, хто перебуває в ще гірших обставинах, ніж вони, отримали допомогу».

Вантаж у Запоріжжі прийняв Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло. «Їжа швидкого приготування, борошно, томатна паста, макаронні вироби, кава й солодощі, бо люди також просять чогось солодкого – ось що прислав Папа. Крім того, дуже важливо, що він прислав теплий одяг, бо вже скоро настане зима», – розповів він в інтерв’ю для Радіо Ватикану-Vatican News.

Ієрарх повідомив, що гуманітарна допомога була розвантажена при санктуарії Бога Отця Милосердного в Запоріжжі, й відразу розпочалося її розподілення між потребуючими. «Ця допомога в першу чергу йде переселенцям і біженцям з прифронтової зони. Її отримають ті, хто приїхав сюди з інших міст і не має домівки, бо їхні домівки розбомбили. Але ми допомагаємо всім, хто до нас звертається», – підкреслив він, додаючи, що люди дуже вдячні за цю допомогу, яка надходить від Папи Франциска через Папського елемозинарія.