Настоятель львівської парафії: це чудо, що обійшлося без численних жертв
  • Птн, 29/12/2023 - 17:47

Сьогодні Римcько-Католицька Церква в Україні розпочала дев'ятницю до св. Архангела Михаїла, покровителя країни. Саме тоді, коли в парафіях та монастирях розпочалися перші богослужіння та молитви, відбувся масований ракетний обстріл. Серед атакованих міст був і Львів.

Перші вибухи у Львові пролунали рано вранці. Найбільше постраждав район Cихів та територія римо-католицької парафії св. Архангела Михаїла.

«Як тільки я вперше прокинувся, у мене одразу виникла асоціація, що саме сьогодні, 29 грудня, наші єпископи вирішили розпочати молебень до св. Архангела Михаїла, – розповідає о. Яцек Коцур, настоятель згаданої парафії. – Ми практикуємо такі богослужіння кожного 29 числа місяця, тому що наш храм присвячений святому Архангелу Михаїлу, і тут важко не пов’язати ці факти. Сталося щось приголомшливе. Але ми віримо, що саме Архангел Михаїл врятував цих людей. Сотні людей вийшли на вулиці. Я нещодавно повернувся звідти. Зустрів священників з греко-католицьких парафій. Ми розмовляли і така була спільна думка, що насправді, незважаючи на ці кілька жертв, це чудо, що їх не було десятки чи навіть тисячі».

Богу подяка, що переважна більшість освітньо-навчальних закладів зараз має час канікул, тому вдалося уникнути великої кількості жертв. Бо серед пошкоджених будівель на Сихові також є і школа. 

Від першої неділі Адвенту в Україні триває Рік Святого Архангела Михаїла, покровителя країни. Таким чином єпископат України заохочує вірян до інтенсивнішої молитви за заступництвом «князя небесного війська».