Навчитися бути волонтером: Центр Студентського Капеланства запрошує в «Dobro school»
  • Суб, 17/02/2024 - 10:46

Волонтерський простір DoBro, що діє при Центрі Студентського Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, започатковує новий проєкт – школу волонтера «Dobro school». Учасники школи зможуть поглибити свої навички волонтерського служіння з точки зору лідерства, командотворення та духовності.

«Наш волонтерський простір “Dobro” діє понад 7 років, за цей час наша команда росла та змінювалась, і ми зрозуміли, що бути волонтером – виклик, який потребує певних навичок та вмінь. Саме тому ми вирішили запустити “Dobro school”, що має на меті зміцнити вже створену команду, а також розширити її, залучаючи нових волонтерів», – зазначають організатори.  

«Dobro school» включатиме в себе лекції та практичні завдання з різних тематик:

  • лідерство – учасники програми отримають можливість розкрити в собі організаційні навички, впевненість для прийняття рішень, а також розуміння, коли потрібно та важливо підпорядковуватись в команді.
  • командотворення – розуміння, що команда важлива для досягнення результату, допоможе сформувати кроки для побудови міцної команди;
  • психологічний супровід – важливий аспект при роботі з людьми, а особливо дітьми, розуміння базових потреб, тонкощі в спілкуванні з іншими – як не порушувати чужі кордони, але добре формулювати свою думку та прохання;
  • аніматорство – особливості роботи, створення програми табору, організація різних активностей для дітей. Також практична зустріч для закріплення знань.
  • духовність як один зі складових аспектів буття особи. Відтак наголос йде на комплексному розвитку волонтера, як майбутнього чи теперішнього лідера у комунікації з іншим: дух-душа-тіло, тобто психологія-духовність-фізичні навики. Духовність виступає фундаментом моральних загальнолюдських цінностей у взаємопраці та взаємовідносинах.

«Ми прагнемо допомогти волонтерам стати добрими та успішними в своєму служінні. Оскільки від мотивації та обізнаності волонтера залежить будь-який проект, допомога, табір і так далі», – підкреслюють у Волонтерському просторі DoBro.

«Dobro school» складатиметься із 10 зустрічей, що відбуватимуться щопонеділка у Гостинному домі «Архистратиг» (м. Львів, вул. Винниченка, 20а). По звершенні курсу учасники отримають сертифікат про учать у цій програмі.

Перша зустріч – вже 19 лютого.

Реєстрація – за посиланням.

Джерело: Волонтерський простір DoBro