“Необхідно чинити опір новій доктрині Папи Франциска, якщо вона просуває гомосексуалізм”, – священник-каноніст зі США
  • Суб, 22/07/2023 - 15:52

Отець Джеральд Мюррей із Нью-Йорка, спеціаліст із канонічного права, коментуючи заяви новопризначеного Папою Франциском глави Дикастерії Доктрини Віри, сказав, що “йому потрібно протиставитися”, якщо він намагається легалізувати гомосексуалізм. Він також попередив, що Синод про Синодальність стане “моментом кризи у Церкві” та можливістю для “сил радикалізму” переписати Катехизм на користь содомії. Про це о. Мюррей говорив у програмі “The World Over” на ютуб-каналі EWTN, повідомляє Life Site News.

Архиєпископ Віктор Мануель Фернандес у липневому інтерв’ю лівому веб-сайту Religión Digital про благословення одностатевих зв'язків сказав, що «було б непогано переосмислити це, у світлі всього, чого навчив нас Франциск”. Іменований вже кардиналом ієрарх розкритикував положення документу Конгрегації Доктрини Віри 2021 року, який засудив згубну практику. Там, зокрема, є твердження, що Бог “не благословляє і не може благословляти гріх”.

“Багато хто стверджує, що в тому, як він написаний і в деяких вжитих у ньому виразах немає відтінку Франциска”, — сказав про документ Архиєпископ Фернандес. Він прямо визнав, що міг би підтримати одностатеві “благословення”, якщо б вони не призводили до “замішання, а також схвалював використання презервативів.

Ще один гість програми EWTN Роберт Роял, головний редактор The Catholic Thing, наголосив, що “благословення” одностатевих пар було б “відкритою єрессю та схизмою”.

“З догматичного вчення і з Послання св. Павла до римлян, а також із багато інших елементів нашої Традиції та самої Біблії ми знаємо,, що гомосексуальні взаємини є гріхом. Просто це гріх”, – сказав він. “Благословляти зв’язок, який за своєю суттю є гріховним, просто немає сенсу”, — додав він, наголосивши, що будь-яке припущення про те, що “можливо колись це вчення можна буде відкинути, просто не відповідає дійсності”.

“Та якщо це станеться, ми матимемо справу з відвертою єрессю та відкритою схизмою з боку пастиря Церкви”, — попередив Роял. «Я сподіваюся, що це замішання з Архиєпископом Фернандесом у Дикастерії Доктрини Віри не триватиме роками, але дуже боюся, що саме до цього йде”, – додав він.

Отець Мюррей також підтвердив, що католицьке вчення про невпорядковану природу гомосексуалізму є незмінним, але в той же час він прогнозує, що це питання все одно “буде на порядку денному Синоду” і може викликати серйозну кризу.

“Доктрина віри послідовна та чітка: гомосексуальна активність внутрішньо невпорядкована, так само як і гомосексуальні нахили є внутрішньо невпорядкованими, оскільки вони спонукають людей до вчинків, які самі по собі ображають Бога, незалежно від будь-якого умислу з боку людей, які вчиняють ці гріхи”, – зазначив о. Мюррей. Він звинуватив арх. Фернандеса у тому, що він “йде пліч-о-пліч” з о. Мартіном, який стверджував, що мова Церкви щодо гомосексуалізму “жорстока” і що Катехизм слід переглянути, щоби більше не стверджувати, що гомосексуалізм є невпорядкованим.

Раніше подібні погляди висловлювали також, зокрема, кардинали Роберт МакЕлрой, Джозеф Тобін і Блейз Купіч та більшість представників німецької ієрархії, нагадує Life Site News.

“Тепер, якщо він [Фернандес] сигналізує нам, що існує якийсь рух за зміну мови Катехизму, цьому потрібно рішуче протистояти, тому що це лише утвердить людей у гріху і створиться враження, що католицька доктрина може бути змінена, — сказав священник. – Католицька доктрина не підлягає змінам. Істина є істиною — вона передана Богом, вона засвідчена у Святому Письмі, у природному законі, у постійному вченні Церкви”.

“Тож, не можна сказати, що содомія — це добре, і якщо це те, до чого Фернандес та інші намагаються підштовхнути Церкву, їм потрібно протистояти”, — заявив він.