НХЛ заборонила гравцям використовувати на своїх хокейних ключках ЛГБТ-стрічку
  • Пон, 23/10/2023 - 14:28

Національна хокейна ліга перед новим сезоном надіслала командам вказівку, що більше не дозволятиме гравцям наклеювати стрічку кольору веселки на свої хокейні ключки на честь ЛГБТ.

Два тижні тому НХЛ надіслала всім командам пам’ятку під назвою «Спеціальні ініціативи, пов’язані з грою та тренуваннями». У пам’ятці пояснюється, що гравці не можуть носити брендовані аксесуари під час ігор, розминки та офіційних тренувань. Повідомляє Сhristianpost.

Частина пам’ятки, отримана ESPN, зазначає: «Гравці не повинні демонструвати (або де вони можуть демонструвати) особисту підтримку будь-яких ініціатив чи рухів». 

Документ викликав негативну реакцію з боку прихильників ЛГБТ, зокрема компанії Pride Tape, яка виготовляє стрічки кольорів веселки, які хокеїсти наклеювали на свої хокейні ключки в минулому під час вечорів ЛГБТ-прайду, які організовували команди.

Минулого четверга НХЛ надіслала командам оновлений меморандум, у якому уточнюється, що обмеження, зазначені початковим документом, стосуються лише гри та заходів на льоду.

Меморандум з’явився після того, як комісар НХЛ Гарі Беттман назвав «відволікаючим фактором» увагу ЗМІ до християнських гравців, які вирішили не носити майки з рекламою,  що протиречить їх цінностям.

Раніше воротар «Сан-Хосе Шаркс» Джеймс Реймер та гравці-християни інших команд відмовлялися надівати символіку лгбт, посилаючись на те,  що це «суперечить особистим переконанням, які ґрунтуються на Біблії».

Згодом у лютому команда «Нью-Йорк Рейнджерс» теж вирішила не вимагати від своїх гравців носити футболки кольорів веселки та використовувати стрічку лгбт на хокейних ключках під час вечірки прайду команди.