Нікарагуа зачиняє усі осередки францисканців
  • Пон, 30/10/2023 - 11:11

Тривають репресії церковних установ у Нікарагуа: 24 жовтня поліція цієї країни конфіскувала освітні установи, фонди та майно згромадження францисканців.

За свідченням місцевих батьків, поліція вивела учнів з класів і сказала, що незабаром їм повідомлять, коли буде відновлено навчання. Вчителів викликали на зустріч. Представники міністерства освіти забрали усі комп’ютери. Загалом того дня зачинено 17 позаурядових організацій, включаючи і протестантські установи.

Церква в Нікарагуа, позаурядові організації і незалежні медія багаторазово критикували порушення прав людини з боку лівацького уряду президента Даніеля Ортеги та віцепрезидента Росаріо Мурілло. В результаті, вже більше 4000 позаурядових організацій отримали заборону на діяльність.

Як пише KAI, нещодавно уряд Ортеги наказав закрити церковні установи та університети, а також розпочав спрямовані дії проти представників Церкви. Впродовж останніх місяців під особливим прицілом уряду був орден єзуїтів – кількох священників арештовано, і в деяких випадках засуджено на довгий термін ув’язнення – серед них єпископ Роландо Альварез. Кілька днів тому 12 ув’язнених священників відправили з Нікарагуа до Ватикану.