Німецькі єпископи приїхали до Ватикану з візитом ad limina
  • Пон, 14/11/2022 - 21:06

Сьогодні, 14 листопада, у Ватикані стартував візит ad limina Apostolorum єпископів з Німеччини. Зазвичай такі візити не привертають значну увагу ЗМІ, однак конференція німецького єпископату прибула в час, коли їхня Церква є в центрі широких обговорень з огляду на процес реформ та змін.

Як інформує KNA, німецькі єпископи вже впродовж кількох тижнів є присутніми у Ватикані один за одним. Від літа вже восьмеро з них прибули з візитом, серед них і двоє кардиналів – Рейнхард Маркс та Райнер Марія Велькі, а також глава єпископської конференції Ґеорґ Бетцінг і заступник Франц-Йозеф Боде.

На період візиту, що запланований з 14 по 20 листопада, уся конференція єпископату перебуватиме в Римі, будуть висловлені різні думки та погляди на Церкву. Заплановані візити окремих єпископів до ватиканських дикастерій, а також міждикастерійна зустріч, що відбудеться наприкінці.

Тоді єпископи під проводом Папи будуть дискутувати про Синодальний шлях. Буде видно, чи виникнуть справжні дебати чи лише зачитування промов та заяв. Журналісти припускають, що цей візит може мати вирішальне значення для подальшого розвитку Синодального шляху в Німеччині, якщо виявиться, що Папа і Курія захочуть дати більше свободи в майбутньому німецькому проекту реформ.