Новий міністр оборони підтримав запровадження «одностатевих партнерств»
  • Чтв, 19/10/2023 - 15:10

Попри те, що більшість українських військових негативно ставиться до гомосексуалізму та подібних відхилень, новий очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров підтримав законопроект №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств».

Про підтримку Міноборони ЛГБТ-законопроекту повідомила його ініціатор Інна Совсун.

Совсун, зокрема, опублікувала на своїй сторінці Facebook адресоване їй офіційне повідомлення МОУ.

Підтримка Умєровим ЛГБТ-законопроекту була доволі очікуваною з огляду на тривалу історію його відносин із західними ідеологічно заангажованими середовищами. Варто підкреслити і те, що Умєров був безпосереднім соратником Совсун по партії «Голос».

Нагадаємо, що під час урядування попереднього міністра, Олексія Рєзнікова, МОУ принципово відкинуло законопроект Совсун. З такою позицією міністерство виступило у квітні 2023 року.

У Міноборони вказували на те, що законопроект суперечить чинній Конституції: «Законопроєкт прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу, водночас відповідно до статті 51 Конституції України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка».

Також у документі МОУ містилася відповідь на цинічні маніпуляції, якими супроводжується пропаганда на користь законопроекту Совсун, – нібито серед військових є чимало гомосексуалістів та інших осіб із розладами сексуального потягу та статевої ідентичності. В Міноборони заявили, що «не мають даних» про «ЛГБТ-військових».