Нью-Йорк: монах переконував жінок не робити аборт. За це отримав пів року ув’язнення
  • Чтв, 29/06/2023 - 16:31

Американського францисканця о. Фіделіса Мосцінскі засудили на шість місяців позбавлення волі за «блокування доступу» до нью-йоркської абортивної клініки.

Федеральний суд видав вирок кілька місяців після того, як о. Мосцінскі був визнаний винним у порушенні закону про вільний доступ до абортивних установ. Францисканець часто бере участь в акціях «Порятунок червоної троянди» (Red Rose Rescues) та «lock and blocks» - пролайф діяльність, в якій волонтери заходять до абортивних закладів або блокують до них доступ, щоб вчинити останню спробу відмовити жінок від вбивства їхніх дітей. «Блокування», про яке йдеться, відбулось 7 липня 2022 року в м. Гемпстед, штат Нью-Йорк.

Одна із слухачок судового процесу над монахом, Терезі Бонапартіс, розповіла, що увесь процес був «сюрреалістичним досвідом». «Отця позиціонували як професійного злочинця, а в той же час про вбивство невинної дитини цілком мовчали», - зазначила вона. Суддя сказав, що о. Мосцінскі має «кримінальне минуле» і суд повинен застосувати щодо нього «відлякуючі заходи».

У вівторок в суді францисканець сказав судді, що його дії 7 липня 2022 р. були вчинені через те, що організація «Planned Parenthood» займається вбивствами. «Кожен аборт, вчинений на її території, є умисним вбивством людської істоти»,- наголосив він.

Отець також додав: «Мені також були відомі докази, зібрані «House Select Panel on Infant Lives» про те, що «Planned Parenthood», всупереч федеральному закону, отримує прибутки від отримання і продажу частин тіла ненароджених дітей. Цю моторошну торгівлю людськими клітинами і органами багато хто вважає огидною, оскільки вона применшує людські істоти до звичайних предметів, які можна купити чи продати.

Священник аргументував, що є невинним у порушенні закону, оскільки закон, що не гарантує захисту від діяльності, яка по своїй природі є злою і несправедливою, не можна трактувати інакше як недійсний.

«Я розумію, що таку думку Верховний Суд може не розділяти»,- продовжив він.- «Я б хотів, щоб ви знали, що я вважаю згубну помилку правового позитивізму як логічно непослідовним, так і надзвичайно деструктивним на практиці»,- додав він.

«Чи не було б значно краще визнати правду, що має існувати необхідний і невід’ємний зв’язок між нашими громадянськими правами та природним моральним законом, вписаним у людському серці, який пізнає людський розум і є авторитарно об’явлений самим Богом у Десяти Заповідях?»,- запитав він під час судового розгляду.

Єпископ Джозеф Стрікленд закликає молитись "за цього вірного священника"