Очільник місії «Центр Військового капеланства» ЛА УГКЦ отримав відзнаку від Залужного
  • Чтв, 21/09/2023 - 13:11

Настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, очільник місії «Центр Військового капеланства» Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Тарас Михальчук отримав почесний нагрудний знак «За сприяння війську» від Головнокомандувача Збройними Силами України.

Про це священник повідомив на своїй сторінці у фейсбуці:

«Відзнака Головнокомандувача Збройних сил України.
Велика вдячність парафіянам Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла. Дякуємо добродіям з усього світу за підтримку України.
Разом до перемоги!
Все буде Україна!»

"Ця почесна нагорода належить усім, хто допомагає нашим воїнам у такий складний час. Це визнання праці усіх добродіїв ― з України та світу. Вона є своєрідним місточком між нами і нашим військом. Це мотивує продовжувати нашу спільну боротьбу. Вірю, що це визнання надихне нас усіх рухатися далі. Особлива вдячність нашим воїнам за їхню жертовність, хоробрість і непохитність! ",― підкреслив у коментарі для сайту Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Тарас.

 

У коментарі сайту «Духовна велич Львова» о.Тарас Михальчук розповів, що за півтора року «Центр військового капеланства» та Гарнізонний храм отримали багато нагород від військових частин. Однак від Головнокомандувача це перша відзнака.

«Нагороди та відзнаки, які ми отримуємо від військових є в певному розумінні звітом про нашу роботу. Наші зусилля не лише помічають, але й цінують, і це дуже приємно та надихає служити далі. За нашим служінням стоїть багато людей і в Україні, і за кордоном. Це спільна жертовна праця задля перемоги, задля України й тих, хто її боронить ціною свого життя», – розповів о. Тарас Михальчук.

Нагороду вручили представники командування 24-ої окремої механізованої бригади.