Папа до молоді: я готовий до подорожі і чекаю на зустріч з вами в Лісабоні
  • Птн, 23/06/2023 - 14:11

За сорок днів до початку Світових Днів Молоді в Лісабоні Папа Франциск записав кілька відеозвернень, промовляючи як до паломників, так і до тих, хто займається організаційними питаннями.

«Залишилося 40 днів, як Чотиридесятнця, до зустрічі в Лісабоні. Я готовий!» – стверджує Папа Франциск у короткому відеопосланні до паломників, що готуються до участі в Світових Днях Молоді, які від 1 до 6 серпня 2023 р. відбуватимуться в столиці Португалії.

У четвер, 22 червня 2023 р., Святіший Отець прийняв на аудієнції Лісабонського єпископа-помічника Амеріко Аґіяра, який очолює локальний організаційний комітет. Опівдні того ж дня були оприлюднені два короткі відеоролики з побажаннями Папи для паломників і для тих, хто займається вирішенням логістичних питань, пов’язаних із СДМ.

«Лікар мені дозволив»

Звертаючись до тих, хто готується вирушити в подорож, і до тих, хто єднатиметься дистанційно, Папа стверджує, що не може дочекатися, коли вже нарешті вирушить у дорогу. «Дехто вважає, що через хворобу я не можу їхати. Але лікар сказав мені, що можу, а тому буду серед вас! Тож уперед, молоде!» – закликає Святіший Отець, показуючи свій наплічник паломника.

Життя – це не ідеї

В цьому контексті Наступник святого Петра заохочує юнаків і дівчат не прислухатися до тих, хто «применшує життя до ідей», називаючи таких «бідними», бо вони «втратили радість життя та радість зустрічі». «Моліться за них», – закликає Папа, нагадуючи молоді про важливість поєднання «мови голови, мови серця та мови рук». «Мова голови, щоби ясно думати про те, що відчуваємо та робимо. Мова серця, щоби добре, глибоко відчувати те, що думаємо та робимо. Мова рук, щоби здійснювати те, що відчуваємо й думаємо. Тож уперед. Побачимося в Лісабоні!» – закликав Святіший Отець.

Плід народжується з невидимого зерна

А звертаючись зі словами подяки до всіх тих, хто дбає про логістику та інфраструктуру зустрічі молоді, Наступник святого Петра, назвавши їх «дорогими друзями», визнає, що вони не з’являються як головні дійові особи СДМ, але саме завдяки їм він стає можливим. «Без вашої праці неможливо провести СДМ. І за це дякую вам. Дякую за те, що ви є немов насіння. Ви схожі до зернятка, що поростає з низів. Його не видно, але з цього народжується плід», – сказав Папа.