Папа Франциск пояснив благословення “неврегульованих” зв’язків
  • Нед, 14/01/2024 - 10:30

Папа Франциск зустрівся з духовенством своєї єпархії у Римі – це понад 800 єпархіальних і священників-монахів та постійних дияконів, які здійснюють душпастирське служіння у Вічному місті. Під час майже 3-годинного спілкування за закритими дверима понтифік відповів майже на 30 запитань. У тому числі він висловився щодо скандального документа Fiducia supplicans.

Щодо полеміки навколо доктринальної декларації Папа зазначив, що “є так багато обурених, але вони добре не прочитали. Потрібно добре слухати”.

Відповідаючи на запитання про благословення одностатевих пар, він зазначив, що документ Дикастерії Доктрини Віри не змінює доктрини щодо таїнства шлюбу між чоловіком і жінкою. "Благословляються особи, а не гріх", – наголосив він. На запитання священника з Африки він зазначив, що культура цього континенту не приймає цих благословень, тому що існує інша чутливість, і що це було роз’яснено з кардиналом Амбонго.

Пояснюючи, що у ватиканському документі йдеться про благословення осіб, а не організації, Папа сказав: “Якщо прийде організація ЛГБТ – то ні, особи – завжди так”. Він продовжив: “Коли ми благословляємо підприємця, то не думаємо, чи він краде”.

Папа наголосив на необхідності добре слухати та нагадав, що конфлікти потрібно врегульовувати, але не приховувати.

 

За матеріалами pch24.pl, ekai.pl.