Папа Франциск: так багато жертв… молімося за мир на Близькому Сході й в Україні
  • Суб, 06/01/2024 - 18:45

У світлі пророчого жесту Папи Павла VI та Патріарха Атенаґораса, що відкрив етап зближення між православними і католиками, Папа Франциск закликав молитися за мир, згадуючи також про охоплену війною Україну. Він також склав співчуття родичам загиблих від нещодавнього теракту в Ірані.

Промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» в урочистість Богоявлення, 6 січня 2024 р., Папа Франциск повернуся до історичної події, яка 5 січня 1964 року відбувалася у Святій Землі. «Шістдесят років тому, саме в цей період, Папа святий Павло VI та Вселенський Патріарх Атенагорас зустрілися в Єрусалимі, розбивши стіну неспілкування, яка століттями тримала католиків і православних на відстані один від одного», – сказав він, заохотивши вчитися від цих обіймів великих мужів Церкви, щоби прямувати дорогою до єдності християн, разом молячись, разом прямуючи вперед, працюючи разом.

«І думаючи про цей історичний жест братерства, здійснений у Єрусалимі, молімося за мир, за мир на Близькому Сході, в Палестині, в Ізраїлі, в Україні, в усьому світі. Так багато жертв воєн, так багато смертей, так багато руйнувань... Молімося за мир», – закликав Святіший Отець, скерувавши слова співчуття родичам численних жертв від теракту, що цими днями стався в Кермані в Ірані, як також численним пораненим і всім, кого торкнулася ця трагедія.